2013/09/09

Super Ultra Extreme Sport Power for Men

Jag har en sak att bekänna: jag är allergisk mot överdrivet manliga produkter i kroppshygienskategorin, med dubbelduschiga sportdofter i förpackningar som går i blått, silver och svart. Jag vet om att jag är en man (trots att jag bär nagellack); jag behöver inte få det bekräftat dagligen. Det må låta otroligt men sant, men detta faktum flyger inte ut genom fönstret bara för att jag ibland använder produkter som inte andas machismo.

Ända sedan tonårens senare år har jag tagit hand om min hud. Dels på grund av det nödvändiga ontet som stavades acne, dels eftersom min mamma uppmuntrade en daglig hudvårdsrutin och gärna köpte dyra, franska produkter till mig.

Nu är jag vuxen och betalar själv för det jag har i badrumsskåpet. Jag använder Shiseidos herrlinje för ansiktet med dess förhållandevis könsneutrala dofter och minimalistiska förpackningsdesign. När det kommer till Eau de Parfum lockas jag mer och mer av det feminina, även om mitt standardval är den unisexiga Comme des Garçons 2. Men jag drar mig inte för att ibland låna min frus parfymer (vi delar by the way deo), som exempelvis Lancômes blommiga Peut-être, och inte känner jag mig mindre manlig för det.

Det testosteronstinna etiketterandet går till överdrift ibland, tycker jag. Det skulle inte förvåna mig om något med följande beskrivning snart ser dagens ljus:

”En kraftfull doft av bränt gummi med inslag av grillat kött, öl och svett.”

Men säg, är det inte ganska ängsligt och omanligt att hela tiden behöva framhäva sin manlighet?