2014/04/07

CD-skivor och blandband


Håller på att packa inför vår stundande flytt om några veckor. På en hylla ovanför en av dörröppningarna i hallen har vi haft vår gemensamma CD-samling, vilken nog inte har rörts på flera år så här i dessa tider av strömningstjänster, Air Play-lösningar och what not.

Ghostface Killah. The Strokes. Primal Scream.

Jag har svårt att tro att kartongen som nu är märkt med ”CD-skivor” ens kommer packas upp igen. Vad ska en göra med alla gamla skivor egentligen? Spara, slänga, skänka eller sälja? S, s, s, s. Lär bli det förstnämnda. Jag har, nu när jag tänker efter, inte riktigt hjärta nog att göra mig av med dem. För många minnen liksom.

Brända skivor. Lösa skivor. Repiga skivor.

Det roligaste är att jag hittade två kassettband bland alla skivor: ett original-ex av Blindfold med Greenthink innan de blev cLOUDEAD och ett av blandbanden jag bytte till mig på Blandband.nu back in the days. Det är det enda jag har sparat och det är daterat 2003-04-04. På den tiden lyssnade jag nästan bara på hiphop, men jag hade börjat vidga mina vyer mot indiepop. Tjejen som skickade bandet till mig ville vidga sina åt motsatt håll. Så hon gav mig indiepop; jag gav henne abstrakt indiehiphop. Ett klippt och skuret bytesarrangemang alltså, vilket var det Blandband.nu gick ut på: att efterlysa eller svara på andras musikaliska önskemål inom ramen av ett C-60.

Play. Record. Pause.

- - - - -

I brist på fungerande kassettdäck har jag gjort en Spofifylista av poptjejens handskrivna låtdito:

A
Mazzy Star - Rose Blood
Bright Eyes - Haligh, Haligh, A Lie, Haligh
The Lost Patrol Band - Thought of Fire
Stina Nordenstam - I Dream of Jeannie (With Light Brown Hair)
Sparklehorse & PJ Harvey - Piano Fire
My Favorite - Working Class Jacket*
The Jesus and Mary Chain - Tumbledown
My Bloody Valentine - Drive It All Over Me

B
The Stone Roses - Here It Comes
Primal Scream - Velocity Girl
Television - Prove It
Freeheat - Nobody’s Gonna Trip My Wire
Make Up - White Belts
The Smiths - Hand in Glove
Hope Sandoval & The Warm Inventions - Suzanne**
Gorky’s Zygotic Mynci - The Humming Song
Radiohead - Permanent Daylight


* Enda låten som inte fanns på Spotify. Finns på Youtube.

** Låttiteln står inte med och jag minns inte vilken låt det är. Suzanne är dock en gammal favorit.