2013/06/24

Shorts, svett och tårar


Jag är en av dem som rockar shorts "innanför tullarna". Jag rockar till och med shorts när jag jobbar om vädret tillåter. Vi har nämligen ingen stiff, konservativ klädpolicy på kontoret. Tack och lov, säger jag bara. För jag är extremt varmblodad och blir därför varm pinsamt lätt, likt en kvinna i övergångsåldern – oavsett årstid. Och på sommaren blir detta ibland outhärdligt: jag går mest hela tiden runt och perspirerar, känner mig allmänt äcklig och blir som en följd av detta ibland dampigt lättirriterad.

Jag tänker ofta att jag aldrig skulle kunna ha ett jobb med kostymtvång, om jag mot all förmodan skulle få ett sånt en vacker dag. Jag hade fullkomligt dött – hela tiden, varje dag! – under sommarmånaderna, och innan dess hade jag blivit skrattad ut ur vilket rum jag än hade befunnit mig i.

Så jag kommer fortsätta visa mer hud än vad en del anser är anständigt i stadsmiljö. Orka, YOLO och så vidare.

Vänligen,

Svettisen